home


wadlopen bij nacht

Ervaar eens een bijzondere beleving:

Wadlopen bij nacht!

Ontdek de nachtelijke schoonheid en de stilte van het Wad.

Maak met deze nachttocht de mooiste zonsopkomst van je leven mee!

Een aantal keren per jaar organiseert Wadloopcentrum Pieterburen een bijzondere Wadden belevenis. Varen en Wadlopen bij nacht!

nachttocht boeken


Tochtbeschrijving:

nachttocht 01

Inschrijven op betreffend schip in de visserijhaven van Lauwersoog.

Parkeren kunt U op P3 of P4.

Met ons schip varen we naar de zandplaat Brakzand. We wachten nog even tot het water ver genoeg gezakt is. Dan gaan we van boord, voor een onvergetelijk avontuur: Wadlopen bij nacht!

Rondom zie je overal lichtjes. Wat is nu het vaste land en waar ligt dan Schiermonnikoog? In de verte ontdek je een vuurtoren. Dat moet dan Schiermonnikoog zijn! Even tellen: Maar twee lichtbundels! Het is dus niet Schier, maar Borkum! In het oostelijke waddengebied geldt de volgende vuistregel: Het aantal lichtbundels van een vuurtoren staat gelijk aan het aantal lettergrepen van betreffend eiland. We moeten dus op zoek naar een signaal met vier lichtbundels! ...Schier-Mon-Nik-Oog... Gevonden! Maar helaas, we kunnen er niet recht op aflopen. Dat zou niet goedkomen.

nachtellijke boeken


nachttocht wadlopen


Er liggen diepe geulen op de loer. Daarom lopen we eerst een flink stuk naar het oosten en zoeken het wantij van Schiermonnikoog op. Hier zijn de geulen niet zo diep en kun je er gemakkelijk doorheen. Bovendien lopen we dan een unieke zonsopkomst tegemoet. Na een uurtje over een redelijke zandbodem te hebben gelopen, volgt de eerste geul. Het Brakzandstergat. Niet lang daarna volgt de tweede: De Sprutel. Het zou goed mogelijk kunnen zijn, dat we eerst nog een oud scheepswrak op gaan zoeken om van daaruit verder van de zonsopkomst te gaan genieten. Na de Sprutel door te zijn gegaan, koersen we op de veerdam van Schiermonnikoog af. Hier ligt ons schip al te wachten. Na het afspoelen en omkleden kunnen we aan boord. Het ontbijt staat al klaar en de geur van verse koffie komt ons al tegemoet. Moe maar voldaan van een bijzondere wadlooptocht en een heerlijk ontbijt, varen we weer terug naar de haven van Lauwersoog.

wadloop nacht

Tijdsduur lopen: ca. 3 uur. Varen + lopen: ca. 8 uur

De prijs van deze tocht bedraagt:

€ 50,00

per deelnemer en is inclusief vaartocht, koffie, een ontbijt en de boottocht, terug naar Lauwersoog

wadlopen boeken
In 2020: Opnieuw Nachttocht naar Simonszand !! medium wadlopen

In 2020 lopen we opnieuw weer een nachttocht naar Simonszand. Er zijn slechts beperkt plaatsen beschikbaar. Maak de zonsopkomst mee vanaf een onbewoond eiland !! Op de terugweg wordt er aan boord een ontbijt geserveerd.

Datum: 5 juni 2020. Meldtijd:01:00 bij het Wadloopkantoor in Lauwersoog. Wel vooraf reserveren via onderstaande button " Boek deze tocht ".

Prijs: De prijs van deze tocht bedraagt: € 50,00 per deelnemer

Boek SimonszandTerug naar boven